Trendem je domácí úprava obočí i jeho zesvětlování v salonech

Stylingové trendy se mění a s nimi i ty v úpravě obočí. Pořád je in maximálně přirozený styl a je čím dál více žen a dívek, které přišly na chuť jeho upravování doma, a díky neskutečně velké nabídce pomůcek na trhu to zvládají na profesionální úrovni! Jedním z nových trendů je ale například zesvětlování obočí a za touhle procedurou už se rozhodně doporučuje vypravit se do kvalitního Brow-baru.

 

Rovné, nebo klenuté?

Pojďme se ale nejdřív podívat na tvar obočí, protože i ten se malinko mění. Stylisté dnes mají v oblibě dva trendy, které uvidíte i na modelkách na přehlídkových molech. 

První je rovné, bez nebo s minimálními křivkami. Jeho výhodou je, že se hodí v podstatě pro každý obličej, bez ohledu na jeho tvar, barvu vlasů, osobní styl… 

A pozor: tvar tohoto obočí dost možná změní i váš celkový dojem, protože se o něm říká, že ho nosí cílevědomé ženy plné energie.

Druhým trendem v tvarování obočí je naprostý opak obočí rovného, a sice obočí s vyššími oblouky. Tento tvar je mezi stylisty extrémně oblíbený, protože díky vyšší klenbě lépe vyniknou oči, které s větším prostorem naberou na výraznějším pohledu. 

A co se o tomto tvaru obočí říká? Že jeho nositelky jsou přátelské a extrovertní…

 

Náš tip: Rychlé a pohodlné domácí barvení obočí

Pro první úpravu vašeho obočí se rozhodně hodí navštívit kvalitní profesionální Brow bar. Díky množství stylingových přípravků na úpravu obočí však už pak můžete zůstat u svého oblíbeného stylu DIY (do it yourself). 

Tvar obočí dokážete udržet a případné barvení rychle a z pohodlí domova zvládnete například s domácími barvami značky BeautyLash. Máte tady navíc dvě možnosti – můžete zvolit barvy oxidační, které jsou efektnější, nebo klasické, které jsou šetrnější. 

Oxidační barvy, jak už jejich název napovídá, obsahují oxidanty a peroxid vodíku v nich působí jako aktivátor barvy, takže barevné pigmenty vniknou až hluboko do struktury chloupku. Vaše nově nabarvené obočí tak bude výraznější a celkově zářivější. Vyzkoušet to můžete s barvami BeautyLash Power-Brow, které nabízejí hned tři odstíny: světle, tmavě hnědou a hnědočernou. Koupíte je na www.beautylash.cz za 267 Kč.

Klasické barvy jsou naopak velice šetrné a vhodné i pro ty, kdo mají citlivou pokožku nebo potřebují barvou zahustit řidší obočí. Chloupek obalí, aniž by narušily jeho strukturu. Vyzkoušet můžete barvy BeautyLash s veganským certifikátem, které se prodávají rovněž ve třech odstínech: černá, hnědá a tmavě hnědá. Koupíte je na www.beautylash.cz za 267 Kč.

 

Novinka zvaná zesvětlení obočí

Tenhle nový trend doporučujeme vyzkoušet v kvalitním Brow baru, protože už se přece jen jedná o složitější proceduru, při níž se používá speciální bělicí pasta nebo peroxid vodíku a pracovat se musí velmi opatrně. 

Tahle metoda ale rozhodně stojí za vyzkoušení – zejména tehdy, pokud potřebujete rysy v obličeji malinko zjemnit. Právě to je totiž tím velkým efektem, kterého má citlivě prosvětlené obočí docílit.

Nenašli jste se v žádném ze současných trendů? Pak nezoufejte. Pokud máte přirozeně hezké plné obočí, vězte, že právě to je už léta největší trend nejen na módních molech, ale především v ulicích. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.